Köp online

Utemöbler på nätet har verkligen blivit hett de senaste åren och det är där du verkligen kan hitta det breda sortimentet, men även de låga priserna. Rea och rabatter är ingen ovanlighet hos de olika butikerna på nätet.

Vi har skapat en lista över butiker på nätet som vi tycker håller det bästa utbudet av trädgårdsmöbler, framförallt trädgårdssoffor och som håller de bästa priserna. Denna lista över butiker kommer att expanderas över tid.

Tips på Butiker

Kilamöbler har ett enormt utbud av trädgårdsmöbler och framförallt har de ett väldigt bra utbud av trädgårdssoffor. De säljer i princip alla typer av trädgårdssoffor du kan tänka dig, allt från enkla klassiska soffor i gjutjärn till nya moderna konstrotting trädgårdssoffor.

Besök Kilamöbler

Rum21 är en väldigt populär inredningsbutik på nätet och är idag en av de butiker på nätet som har ett väldigt stort sortiment. Rum21 har ett väldigt brett sortiment av trädgårdssoffor och andra typer av trädgårdsmöbler.

Besök Rum21

Furniturebox känner nog de flest till om man någon gång har handlat möbler på nätet och Furniturebox har ett litet bra utbud av trädgårdssoffor i trä. Priserna rent generellt är lägre än andra butiker.

Besök Furniturebox

Val av trädgårdssoffa

Det första du ens bör funderar över är hur mycket tid du har lust att lägga på underhåll av trädgårdssoffan. Tittar vi på modeller som är gjorda av oljad eller lackad ek så krävs det relativt mycket underhåll. Många gånger krävs det också att dessa möbler står någorlunda skyddad för att de ska hålla.

Målat trä kräver inte lika mycket underhåll och kanske räcker det att måla vart tredje år, beroende på hur hårt de slits av användning och väder. Konstrotting kan vara av intresse om du verkligen inte vill göra någon form underhåll, men förvänta inte dig att de håller livet ut.

De klassiska parkbänkarna i gjutjärn är de som håller absolut längst och när träet har gjort sitt så kan du enkelt såga till nya träskivor för att montera på gjutjärns delarna. Detta gör man så klart inte efter några år bara utan detta är något som kommer långt senare. Kanske 15-20 år, extra kul är om det är tänkt att det ska gå i arv någon gång. Det är inte jätteovanligt att se renoverade parkbänkar från början av 1900-talet.

Vad som passar dig bäst är givetvis bara upp till dig och dina förutsättningar, hur du än gör så kommer du bli nöjd med en trädgårdssoffa.